top of page

Valmistautuminen Newbornkuvaukseen

Tervetuloa ikuistamaan vauvasi ensihetket kauniiden kuvien muodossa vauvakuvaukseen.

 

Täältä pääset tutustumaan ja valmistautumaan vauvakuvauspäiväänne. Pieni opassivuni antaa teille ohjeita, miten valmistautua newbornkuvaukseen, jotta kokemuksesta tulee mahdollisimman miellyttävä sekä teille että vauvalle.

Newbornkuvaus pähkinänkuoressa

vastasyntynyt vauva newbornkuvauksessa Valokuvaaja Maikki Wuoristo

Olen koostanut teille pienen infon, jotta valmistautumisenna newbornkuvaukseen olisi mahdollisimman stressitön. 

 

Vauvakuvaus luonani on rauhallinen ja rento, vauvan tahdissa etenevä kuvaus pienestä vastasyntyneestänne ja teistä perheenä.  Kuvaukset kestävät yleensä 2-3 tuntia, mutta jos vauva on herkkäuninen, kovin tarkkaavainen tai nälkäinen, ne voivat venyä pidemmäksikin. Kuvaamme vauvaa hereillä tai nukkuessa, kuinka hän silloin haluakaan olla ja syömme aina kun siltä vauvasta tuntuu, mikään kiire ei meitä häiritse.

 

Vauvakuvauksessa minulle on ensisijaisen tärkeää vauvan turvallisuus. Kuvaukseni kulkevat aina vauvan tahdissa ja kaikki asettelemani kuvat ovat kokemuksen ja koulutuksen mukaan tarkoin harkittuja. Jokainen asento, jossa vauvaa kuvaan, on hyvin turvallinen ja vauvaystävällinen. Vauvojen mukavuudeksi studiolla on oltava lämmin ja siksi  käytän aina lämmittimiä pitämään tilan lämpötilan vauvalle sopivana, eikä syytä huoleen, lämpötila ei nouse niin korkeaksi, että vauvalle tulisi kuuma tai ne olisi liian lähellä häntä.

 

Kuvauksessa ikuistetamme teidän perheen ensihetkiä ja tunnelmia uudella kokoonpanolla. Vauvaa kuvataan yksin ja perheen kanssa tilanteen ja toiveidenne mukaan Vauvakuvaukseen löytyy monenlaista rekvisiittaa kuten vaatteita ja asusteita, kapaloita, vilttejä, koreja jne. Vaippa pidetään muutamia poikkeuksia lukuunottamatta asujen alla.

Etukäteen teidän ei tarvitse mitään osata, minä ohjaan ja opastan teitä kuvauksen joka vaiheessa. Saavutte vain paikalle kuvauspäivänä ja sen jälkeen teillä on rooli rentoutumisessa ja vauvanne ihastelussa. 

Äiti ja Isä ja  vauva halaavat newbornkuvauksessa Valokuvaaja Maikki Wuoristo

Ennen saapumista vauvakuvaukseen 

  1. Maitoaikataulu- tarjoa vauvallesi ruokaa välittömästi ennen studiolle saapumista. Täysi vatsa auttaa vauvaa pysymään onnellisena ja rauhallisena kuvausten alussa ja näin auttaa minua pääsemään heti kuvauksessa vauhtiin.

  2. Valveillaolo ja virkistys- pyri pitämään vauva aktiivisena ja hereillä ennen studiolle tuloa leikin, kylvyn tai seurustelun avulla, mikä edistää unista tunnelmaa kuvaus hetkellä.

  3. Asuvalinta- valitse kuvausta varten yksinkertainen ja neutraalinvärinen body, kuten valkoinen,  beige tai  joku muu luonnollinen vaalea. Studioltani löytyy vauvalle myös kuvausvaatetta ja kapaloita yms vilttejä. Näistä teidän ei tarvitse huolehtia. 

  4. Extratarvikkeet- Jos käytätte pulloruokintaa, varatkaa mukaan tavallista enemmän maitoa varmistaaksenne, että vauva pysyy tyytyväisenä koko kuvaussession ajan. Tutti voi myös olla hyvä apuväline vauvan tyynnyttelyyn tarvittaessa. 

Sisarus  ja vastasyntynyt vauva halaavat newbornkuvauksessa Valokuvaaja Maikki Wuoristo
Äiti ja vastasyntynyt vauva halaavat newbornkuvauksessa Valokuvaaja Maikki Wuoristo
Perhe ja vastasyntynyt vauva halaavat newbornkuvauksessa Valokuvaaja Maikki Wuoristo

Perheen valmistautuminen vauvakuvaukseen

Valmistautuessanne ensimmäiseen newbornkuvaukseen, on tärkeää säilyttää avoin ja rento asenne. Tämä on aika, jolloin jokainen kuvaushetki on ainutlaatuinen, mukautuen luonnollisesti ja yksilöllisesti pienokaisenne ja perheenne persoonallisuuksiin.

 

Newbornkuvaukseen valmistautuminen on yhteinen seikkailu, jossa vanhempien tuki ja ymmärrys ovat korvaamattomia. Lapsenne seuraavat teidän vanhempienne tunnetilojanne ja lukevat teitä todella hyvin.  Vauvakuvaukseen valmistautuminen vaatii teiltä vanhemmilta siis kärsivällisyyttä, positiivisuutta ja extra-rentoutta.

Kun valmistaudutte tähän erityiseen koko perheen hetkeen, keskustelkaa lastenne kanssa rauhallisesti tulevasta kuvausseikkailusta. Jutelkaa heille, että luvassa on leikin ja ilon täyteinen päivä Maikin luona, jossa jokainen halaus ja suukko on päivän parhaimpia juttuja. On tärkeää vahvistaa lasten tunnetta siitä, kuinka merkityksellisiä he ovat perheelle ja kuinka innokkaita olemme ikuistamaan näitä hetkiä yhdessä uuden vauvan kanssa.

Tiedän, että perheissä usein koetaan odotuksia ja jännitystä valmistautuessa newbornkuvaukseen, mutta on olennaista muistaa pitää paineet mahdollisimman matalina – erityisesti sisaruksille. Liiat vaatimukset voi aiheuttaa heille stressiä, joka ei palvele meitä ketään kuvauksessa. . 

Tiedämme, että elämä ei aina kulje suunnitelmien mukaan, ja juuri tämä tekee jokaisesta kuvaushetkestä ainutlaatuisen. Lähestykää siis vauvakuvausta avoimin mielin, antaen jokaisen hetken virrata luonnollisesti, vapaana turhasta stressistä ja ennakko-odotuksista.

Vinkit vaatetuksen valintaan

Vaatetuksen valinta on keskeistä valokuvauksen onnistumiseen. Tarjoan mahdollisuuden tuoda omia asukokonaisuuksia tai hyödyntää studioni lainavaatteita, jotka sopivat jokaisen yksilölliseen tyyliin. Erityisesti studioltani löytyy kauniita lainamekkoja naisille, jotka täydentävät kuvauksen tunnelmaa.

 

Tärkeää on valita neutraaleja, luonnonläheisiä ja erityisesti vaaleita sävyjä, jotka miellyttävät ja joissa on mukava olla. Tummat vaatteet voivat talviajan valossa tehdä kuvista helposti tunkkaisia, joten vaaleiden sävyjen suosiminen on suositeltavaa. Perhe- ja sisaruskuviin valitse kevyitä, yhtenäisiä ja neutraaleja asuja, jotka sointuvat yhteen ilman liiallista samankaltaisuutta.  Suosi harmonisia väripaletteja, pieniä kuvioita ja mielenkiintoisia tekstuurieroja, jotka tuovat kuviin syvyyttä ja yhtenäisyyttä.

Olen kerännyt teille inspriraatiota vaatetuksen suunnitteluun tänne.

Isä ja vastasyntynyt vauva  newbornkuvauksessa Valokuvaaja Maikki Wuoristo

Pian nähdään!

Mikäli teillä on mitään kysyttävää tai toiveita esittää etukäteen, laittakaa minulle ihmeessä viestiä. Toiveet voivat olla esimerkiksi tietynlaisia kuvia vanhempien kanssa, kapaloiden värejä tai kyselyä lainavaatteista. Älä epäröi siis ottaa yhteyttä mikäli valmistautumisessasi newbornkuvaukseen tulee jotain kysyttävää.

bottom of page