top of page

Valmistautuminen Perhekuvaukseen

Kuvauskokemus kanssani on sukellus tarinankerronnan sydämeen, jossa jokainen kuvaus on leikkisä ja ainutlaatuinen seikkailu.

 

Lähestymistapani perustuu rentouteen ja yhteyteen asiakkaitteni ja erityisesti lasten kanssa, jotka mahdollistaa luonnollisten, aitojen hetkien ikuistamisen. Pyrin luomaan rennon ja mukavan ilmapiirin, jossa voit olla oma itsesi, olipa kyseessä sitten perhekuvaus isompien tai pienten lasten kanssa. Tavoitteenani on, että jokainen asiakas lähtee kuvaussessiosta paitsi kauniiden kuvien myös ikimuistoisen kokemuksen rikkaampana.

Kuvauskokemus kanssani on täynnä yksilöllisyyttä ja yhteistyötä. Haluan kuulla kaikki toiveenne kuvauksia varten, jotta voimme yhdessä suunnitella unelmienne kuvauksen – aina sijainnista ja mahdollisesti tarvittavasta vaatetuksesta lähtien. Tavoitteenani on varmistaa, että kuvaus heijastaa juuri teidän persoonianne ja tarinaanne, luoden samalla rentoja ja aitoja hetkiä, jotka tallentuvat ikimuistoisiksi kuviksi.

Onnistuneen perhekuvauksen salaisuus

Äiti ja lapsi sylikkäin ulkona perhekuvauksessa

1. Pitäkää hauskaa

 

Valokuvien ottamisen tulisi ennen kaikkea olla hauskaa! Tiedän, että vaatteiden valinta tai sopivan kuvauspaikan päättäminen perheelle voi olla stressaavaa, mutta toivottavasti voin auttaa stressin lievittämisessä ja jakaa ideoita siitä, mitä pukea päälle. Vaatteilla ei loppujen lopuksi ole niin suurta merkitystä. Tärkeintä on, että perheellänne on hauskaa.

 

Kuvaushetkenne kanssani on täynnä elämää, naurua ja tunteiden kirjoa. Kun perheenne kokoontuu yhteen, rohkaisen teitä keskittymään yhteisiin hetkiin, olipa kyse sitten yhdessä leikkimisestä, toistenne halauksista tai lehtien rapistelusta tai korvaan kuiskutteluista. Tunteet saavat näkyä vapaasti: ilo, yllätys, ehkä pientä ujostelua – kaikki tallentuvat kuviksi. Ohjaan teitä lempeästi, varmistaen, että jokainen hetki kuvastaa teidän ainutlaatuista yhteyttänne, samalla kun dokumentoin perheenne tarinaa juuri sellaisena, kuin se on.

2.  Lasten johdolla

 

Kun olemme saaneet tärkeimmät kuvat otettua, tiedättehän, ne isovanhemmille, joissa kaikki katsovat kameraan, voimme hieman rentoutua.

 

Suosikkikuvani ovat aina niitä, joissa annamme lapsen tutkia ympäristöään ja tehdä jotain, mistä hän tai hän nauttii. Kun annamme lapsen johtaa ja viedä tilannetta eteenpäin, he ovat luonnostaan motivoituneita vuorovaikutukseen ja leikkiin, mikä tuo esiin lapsen luonnollisia ilmeitä. Väkisin emme näistä pienimmistä saa irti onnistuneita hymyjä ja kokemuksta voin suositella meidän menevän näiden pienimpien johdattelemana.

3.  Osallista lapsesi toimintaan

Kun kuvauksessa keskitytään teidän yhteisiin hetkiin, lapsen luontainen uteliaisuus ohjaa toimintaa – löytöretki kivien ja veden maailmaan, vanhemman valvovan silmän alla tai esimerkiksi pikkusiskon sukkien pukeminen yhdessä äidin kanssa. Lapset haluavat tutkia luontoa, keräillä lehtiä ja tarkastella vaikka pikkueläimiä kivien alta, välillä he tutkivat studion lattialla pikku pölypalleroa maailman tarkkaavaisimpina. Nämä on kaikki täysin ok ja ihania muistoja teille kaikille.

 

Tälläiset spontaanit hetket kuvastavat perheen yhteistä seikkailua ja keskinäistä nautintoa yksinkertaisista asioista, kuten vaikka luonnon tutkimisesta. Kuvausmuistot syntyvät parhaiten, kun annamme toiminnan virrata vapaasti, paljastaen perheen aidon ilon ja vuorovaikutuksen.

Lapsi nauraa äidin sylissä perhekuvauksessa

Lasten valmistautuminen perhekuvaukseen

Kun valmistaudutte ensimmäiseen perhekuvausseikkailuunne, on tärkeää omaksua avoin ja rento asenne. Tämä on hetki, jossa jokainen kuva on ainutlaatuinen, mukautuen luonnollisesti ja yksilöllisesti lastenne ja koko perheen persoonallisuuksiin.

Perhekuvaus on yhteinen matka, jossa vanhempien tuki ja ymmärrys ovat korvaamattomia. Lapset aistivat vanhempiensa tunnetilat ja reagoivat niihin herkästi, joten vanhemmilta vaaditaankin kärsivällisyyttä, positiivisuutta ja erityistä rentoutta.

Kun valmistaudutte tähän erityiseen hetkeen koko perheen kesken, on hyvä keskustella lasten kanssa tulevasta kuvauspäivästä rauhallisesti. Kertokaa heille, että edessä on leikin ja ilon täyteinen päivä, jossa jokainen halaus ja suukko on tärkeä. On olennaista vahvistaa lasten tunnetta siitä, kuinka merkityksellisiä he ovat perheelle ja kuinka innokkaita olette ikuistamaan yhteisiä hetkiä.

Vaikka perhekuvausten edellä voi olla jännitystä ja odotuksia, on tärkeää yrittää välttää turhia paineita, etenkin lasten kohdalla. Korkeat odotukset voivat lisätä tarpeetonta stressiä, mikä ei palvele kenenkään etua kuvaushetkellä.

Elämän arvaamattomuus tekee jokaisesta kuvaushetkestä kertakaikkisen ainutlaatuisen. Suhtautukaa perhekuvaan avoimesti, antaen hetkien soljua eteenpäin luontaisesti ja ilman ennakko-oletuksia tai stressiä.

Äiti ja lapsi perhekuvauksessa valokuvastudiolla

Vinkit perhekuvaukseen valmistautumisessa

#1 Valitse väripalettisi ensin

Valitse alkuun paletiksi 3-4 väriä. Ajattele sävyjä: sinisen sävyjä, maan sävyjä, neutraaleja, pastelleja jne. Jokainen perheenjäsen voi ilmaista omaa tyyliään valitun väripaletin sisällä, ja näin koko porukka tulee sointumaan kauniisti yhteen.

#2 Ei samanlaisia, vaan yhteen sopivia

moodboard vaatteille perhekuvaukseen

Tämä ei tarkoita, että kaikkien tulisi pukeutua täsmälleen samanlaisiin khakihousuihin tai farkkuihin ja valkoiseen paitaan! Ideana on, että asut täydentävät toisiaan valitsemalla yhteensopivia värejä. Jos kaikki pukeutuvat samanlaisesti, ryhmästä tulee helposti yhtenäinen massa ilman erottuvia elementtejä, mikä voi vähentää kuvien eloisuutta ja tehoa.

Väreissä kannattaa keskittyä löytämään harmonisia väripaletteja, jotka täydentävät toisiaan ja luovat yhtenäisen ilmeen kuviin.Pehmeät ja maanläheiset sävyt näyttävät kauniilta yhdessä. Valitessasi kuvioita suosi pienempiä, jotka eivät vie huomiota pääkohteilta, ja pidä kuvio vain yhdellä henkilöllä. Tekstuureja miettiessäsi valitse erilaisia, jotka tuovat kuviin mielenkiintoa, kuten pitsiä, vakosamettia, denimiä ja neuleita.

 

Avainasemassa väreissä ja tekstuureissa on kuitenkin se, että ne heijastavat perheen persoonallisuutta ja tyyliä, samalla kun ne sopivat yhteen valitun kuvausympäristön kanssa.

Äiti ja lapsi suukottelevat perhekuvauksessa

#3 Värien yhdistelyideoita- ja kuinka niitä käyttää?

Tämä ei tarkoita, että kaikkien tulisi pukeutua täsmälleen samanlaisiin khakihousuihin tai farkkuihin ja valkoiseen paitaan! Ideana on, että asut täydentävät toisiaan valitsemalla yhteensopivia värejä. Jos kaikki pukeutuvat samanlaisesti, ryhmästä tulee helposti yhtenäinen massa ilman erottuvia elementtejä, mikä voi vähentää kuvien eloisuutta ja tehoa.

Väreissä kannattaa keskittyä löytämään harmonisia väripaletteja, jotka täydentävät toisiaan ja luovat yhtenäisen ilmeen kuviin.Pehmeät ja maanläheiset sävyt näyttävät kauniilta yhdessä. Valitessasi kuvioita suosi pienempiä, jotka eivät vie huomiota pääkohteilta, ja pidä kuvio vain yhdellä henkilöllä. Tekstuureja miettiessäsi valitse erilaisia, jotka tuovat kuviin mielenkiintoa, kuten pitsiä, vakosamettia, denimiä ja neuleita.

 

Avainasemassa väreissä ja tekstuureissa on kuitenkin se, että ne heijastavat perheen persoonallisuutta ja tyyliä, samalla kun ne sopivat yhteen valitun kuvausympäristön kanssa.

#4 Kerrosta vaatetusta

Yksi suosikki vinkkejäni vaatevalintoihin on kerrostaminen! Se ei ainoastaan luo visuaalista kiinnostavuutta kuviin, vaan myös mahdollistaa suuremman vaihtelun kuvissasi ja asennoissasi. Onko sinulla paljon kuvia mekossa tai söpössä yläosassa ja farkuissa? Lisäämällä neuleen tai takin ja hatun, saat aikaan täysin erilaisen ilmeen.

Väriharmonian suunnittelu perhekuvaukseen valmistautuessa

Valitessasi asua kuvauspaikka kannattaa pitää mielessä. Kaupunkiympäristössä voit pukeutua asuihin ja tyyliin, jotka sopivat kaupungin vilinään. Jos taas olet valinnut luonnonläheisemmän miljöön, valitse rennompi asu, kuten maksimekko tai shortsit. Sama pätee myös lasten vaatetuksiin. Studiolla kuvatessa taas voit suosia hieman simppelimpää tyyliä ja vaaleita sävyjä vaatteissa (varsinkin talvella kun valoa on vähän).

#5 Sovita tyylisi lokaatioon

#6 Pidä meikki luonnollisena

Vältä raskasta meikkiä, mutta hieman väriä huulilla, silmissä ja poskilla herättää sinut eloon valokuvissa. Ota myös huulikiiltoa mukaan kosketusten varalta, sillä kuvauksessa saattaa olla paljon suukkoja puolisoltasi ja pienokaisiltasi!

#7 Ole ajaton

Valitse asuja, jotka eivät ole liian trendikkäitä, mutta joita voit ihailla ja näyttää esillä vielä monien vuosien ajan. Tiedän, että haluat kuvien kestävän aikaa.

#8 Lisää asusteita

Asusteet tuovat valokuviisi tarvittavaa särmää! Ne lisäävät väriä, persoonallisuutta ja mielenkiintoa.

Äiti ja lapsi halaavat perhekuvauksessa studiolla

#9 Suunnittele hyvissä ajoin

Muista antaa itsellesi tarpeeksi aikaa suunnitella kaikki kuvauksen yksityiskohdat. Suunnittele etukäteen, jotta 1) voit todella pohtia millaisia kuvia haluat ja mitä kaikkea mitä kuvauksessa haluat tapahtuvan 2) et joudu kiirehtimään ja stressaamaan juuri ennen kuvausta, ja 3) jos päätät kokeilla vaikka uutta hiustyyliä, sinulla on vielä aikaa korjata tilanne tarvittaessa.

Pian nähdään!

Mikäli teillä on mitään kysyttävää tai toiveita esittää etukäteen, laittakaa minulle ihmeessä viestiä. Toiveet voivat olla esimerkiksi tietynlaisia kuvia, ajatuksianne lokaatiosta ja auringonasennosta tai kyselyä vaikka lainavaatteista. Älä epäröi siis ottaa yhteyttä mikäli valmistautumisessanne perhekuvaukseen tulee mieleen jotain kysyttävää.

#10 Luota minuun 

Teidän tulevaisuuden muistot ovat minulle kaikkein tärkeimpiä.

Haluan, että kuvauksessa te voitte olla rennosti omia itsejänne ja nauttia yhteisestä ajastanne perheenä. Pitäkää hauskaa yhdessä, naurakaa paljon. Minä huolehdin lopusta!

bottom of page